Potpisivanjem ovog dokumenta vi  potvrđujete da ste pročitali Opšte  uslove  i odredbe, kao i da ste ih razumjeli i  da ste u potpunosti  saglasni sa istima. Nećete se pozivati ni na jednu drugu tvrdnju ili odredbu koja nije izričito navedena u ovim Opštim uslovima. Intrax Work Travel (IWT) je oficijelni sponzor programa za vrijeme vašeg boravka u SAD.  IWT nije vaš poslodavac i nije odgovoran za bilo koji  propust sa vaše strane. Američka vlada i Konzulat SAD zadržavaju pravo izmene uslova, pravila i  regulacija programa, a IWT /COLUMBUS ne snose odgovornost za sve eventualne izmjene do kojih bi došlo nakon potpisivanja ovih Opštih uslova. IWT službenici biće vam na raspolaganju za sva pitanja ili savjete za vrijeme vašeg učešća na IWT programu. Iz SAD-a možete pozvati IWT na besplatni broj 1-888-224-0450 svakog radnog dana od 9.00 do 17.00 sati. Na isti besplatni broj možete zvati u bilo koje vrijeme 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji u slučaju hitnosti.

 Kvalifikovanost  za program

- Podaci i informacije koje ste naveli u vašoj prijavi su kompletni i tačni.

- Uzrasta ste između 18 i 30 godina prije odlaska na program.

- Upisani ste kao redovan student na fakultet van SAD u vrijeme prijavljivanja na program.

- Dovoljno dobro govorite engleski jezik da biste mogli da učestvujete na programu.

- Fizički ste sposobni da obavljate zadatke koji su navedeni u vašoj ponudi za posao.

- Dostavićete IWT vašu važeću e-meil adresu i blagovremeno ćete unositi svaku promjenu u IWT bazu podataka, jer će to IWT-u biti prvenstven način da vas kontaktira i obavještava o važnim informacijama za vrijeme vašeg boravka u SAD.

Na vama je odgovornost da ponesete sa sobom u SAD dovoljno novca kojim ćete pokriti troškove hrane, stana i druge troškove lične prirode za mimimum mjesec dana boravka. Trebalo bi da ponesete minimum $1.000 kako biste pokrili troškove po vašem dolasku, kao što su prevoz od aerodroma do poslodavca, depozit za smještaj, itd.  IWT ne snosi nikakvu odgovornost  za takve troškove, niti za troškove kao što su:  kašnjenje u dobijanju SSN (Social Security Number) ili bilo koji drugi troškovi u periodu u kome nećete biti plaćeni od strane poslodavca. IWT vam takođe ni u kom slučaju ne može posuđivati  novac.

Viza i ulazak u SAD

DS-2019 formular vam omogućuje da se prijavite za J-1 Work and Travel vizu. Konzulat SAD-a zadržava pravo da vam odobri ili uskrati vizu. U rijetkim slučajevima, čak iako ste dobili J-1 WT vizu, može se dogoditi da vam carinske i imigracione vlasti uskrate ulazak u SAD.  IWT nije odgovoran za to niti ima kontrolu nad ovim niti može da promijeni takve odluke.

Priprema za program

- Vaša obaveza je da prisustvujete pripremi za program koju će organizovati IWT prije vašeg odlaska u SAD. U slučaju da ne prisustvujete pripremi biće vam uskraćeno učešće na IWT programu.

- Pročitali ste i razumjeli  Priručnik za učešće na  programu i obavezujete se da pitate IWT ili vašeg lokalnog predstavnika da vam objasni bilo koju nedoumicu o stavkama koje niste razumjeli.

  • Majke Jugovića 1
  • Studentski dom Nikola Tesla Paviljon br. I
  • +387 65 823 007
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.nfoThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  •  www.columbus.ba

WORK AND TRAVEL

Top